Magyarország

2016.12.21. 10:22

Átadták a Korrektúra médiadíjakat

Budapest - Átadták a Rádiós Korrektúra és Kamera Korrektúra díjakat kedden Budapesten, az elismeréseket a televíziós és rádiós műsorkészítés színvonalas fejlődésének támogatására hozták létre.

Budapest - Átadták a Rádiós Korrektúra és Kamera Korrektúra díjakat kedden Budapesten, az elismeréseket a televíziós és rádiós műsorkészítés színvonalas fejlődésének támogatására hozták létre.

A szervezők által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint csaknem száz pályázat érkezett mintegy 22 médiumtól az idén ötödik alkalommal átadott elismerésekre.

A Rádiós Korrektúra díjon belül nyolc kategóriát indítottak. A tényfeltáró riportok közül a 89,5 Music FM Délutáni Roadshow-jának Az ember közös című adása lett a legjobb, információs hírmagazin kategóriában pedig a Rádió Dabas Térségi Naplója bizonyult a legjobbnak.

A Kulturális magazin kategória díját a Bocskai Rádió Történelem dióhéjban című adása nyerte el, a hangjátékok közül a Magyar Katolikus Rádió - Buszmegálló - avagy mikor jön a hathúszas című produkciója bizonyult a legjobbnak.

A portré és közösségek bemutatása kategória győztese a Hit Rádió Médiaszolgáltató Hétköznapi hősök című adása lett, a szórakoztató reggeli műsorok között a Music FM Magyar Ig-Nobel-díjasok adása nyert. A rádiós arculatok közül a Sunshine FM-é volt a legjobb a zsűri szerint, míg a közönségdíjat tavaly után idén is a Music FM műsorvezetője, Bochkor Gábor kapta.

Kamera Korrektúra elismeréseket hat kategóriában osztottak ki. Hír-hírháttér kategóriában az RTL KLub Szexuális zaklatás a gyermekotthonban című műsora volt a legjobb a zsűri szerint, a portrék és dokumentumfilmek között a TV2 Magyar csapat - "még 50 perc" alkotása nyerte az első díjat. Kulturális, ismeretterjesztő, tudományos műsorok kategóriában a Spektrum Brutális biológia sorozata második évadjának első része nyerte az első helyezést, a szórakoztató és zenei műsorok közül a TV2-n futó Sztárban sztár negyedik évadját ítélték a legjobbnak.

A tv-filmek, tv-játékok közül a zsűri az RTL Klub Válótársak című produkciójának ítélte a kategóriagyőzelmet, a tv- vagy műsorarculatok közül a Comedy Centralon látható két animációs sorozat, a South Park, illetve a Family Guy promóciója megosztva kapta az első helyezést.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!