Magyarország

2015.01.24. 11:59

Nézőpont: Kitaszítva

Legyen könnyű neked a föld – küldjük utolsó útjára embertársainkat. Vajon gondolt-e ugyanerre valaki, miközben három merénylőt hantoltak Franciaországban, névtelen sírba, nehogy iszlamista zarándokhellyé változzon a temetési helyük. Barak Beáta írása.

Legyen könnyű neked a föld – küldjük utolsó útjára embertársainkat. Vajon gondolt-e ugyanerre valaki, miközben három merénylőt hantoltak Franciaországban, névtelen sírba, nehogy iszlamista zarándokhellyé változzon a temetési helyük. Barak Beáta írása. Az ember óhatatlanul is arra gondol, hogy egyszer ők is egy anya óvó karjai közt mosolyogtak, vajon mi lehetett az elementáris gyűlölet forrása, ami odáig vezetett, hogy embertársaikat meggyilkolva ma talán már a pokol valamelyik bugyrában vezekeljenek?

Igaz, az erkölcsi törvényeknek megfelelően, mégis kitaszítva, családjuk jelenléte nélkül, titokban mentek a túlvilágra. Jóval korábban felhagyhattak ők már minden reménnyel, de ahelyett, hogy feladták volna a világ népeinek megbékélésébe és hazatalálásába vetett hitüket, tovább szították a pokol tüzét. Válaszcsapás szokott a folytatás lenni, s bár vezetőink a békemenet idejére összekapaszkodtak, a kezek nagyon is széttartóak. Nagyon sok kérdés marad utánuk és áldozataik után, s nem a sajtószabadságé a legégetőbb.

Halálunk teljes tudatában éljük az univerzum számára szinte csak felvillanó életünket, mégis túl sok időt veszítünk a háborúk, a gyűlölet, a hatalomszerzés, s a mindezeket kísérő félelem és bizonytalanság által. Tudó­saink a rák ellenszerét keresik, pedig az otthon, a biztonság, az összetartozás és a szeretet gyógyír lenne a népbetegségekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!