Magyarország

2013.03.11. 14:53

Rendészeti tanulmányi verseny volt Salgótarjánban

A IX. Országos Középiskolai Rendészeti Tanulmányi Verseny egyéni döntőjét 2013. március 6-8 között rendezték meg a salgótarjáni Stromfeld Aurél Gépipari, Építőipari és Informatikai Szakközépiskolában.

A IX. Országos Középiskolai Rendészeti Tanulmányi Verseny egyéni döntőjét 2013. március 6-8 között rendezték meg a salgótarjáni Stromfeld Aurél Gépipari, Építőipari és Informatikai Szakközépiskolában. A versenyre Szabolcs- Szatmár- Bereg megyéből a fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium tanulója, Joó Jenifer jutott be. A vizsgán elsősorban a speciális társadalomismeretből, rendészettörténetből, kriminológiából, rendészeti- és szabálysértési ismeretekből, valamint katasztrófavédelmi ismeretekből kerültek ki az írásbeli és szóbeli kérdések, majd idegen nyelven (angol, német) szituációs gyakorlatokat oldottak meg a versenyzők.

Az összetett feladatrendszer megoldásában Jenifer országos II. helyezést ért el. Külön díjazták a katasztrófavédelem területén való kiemelkedő felkészültségét, valamint megkapta a verseny legjobb szóbeli vizsgázójának járó oklevelet is. Eredményét a Szabolcs- Szatmár- Bereg megyei Rendőr-főkapitányság Vezetője, Dr. Tarcsa Csaba r.ezredes elismerő oklevéllel jutalmazta. A fiatal lány felkészítésében a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság belügyi rendészeti ismeretek tantárgy oktatói, valamint a Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai működtek közre. Dr. Pintér Sándor Belügyminiszter és Dr. Bakondi György tü. altábornagy, az országos katasztrófavédelem főigazgatója elismerő oklevelet adott át a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályvezetőjének Dr. Gere Tamás r. őrnagynak, aki a versenyzők a felkészítője volt.

Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!