Magyarország

2013.03.08. 13:33

Hoffmann: senkinek nem érdeke egy pedagógussztrájk

Budapest, 2013. március 8., péntek (MTI) - Hoffmann Rózsa szerint sem a gyerekeknek, sem a pedagógusoknak, sem az országnak nem érdeke egy pedagógussztrájk.

Budapest, 2013. március 8., péntek (MTI) - Hoffmann Rózsa szerint sem a gyerekeknek, sem a pedagógusoknak, sem az országnak nem érdeke egy pedagógussztrájk.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára pénteken egy más témában tartott budapesti sajtótájékoztatón beszélt erről, és kérdésre válaszolva hozzátette: a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a törvény adta lehetőségeivel él, amikor sztrájkot hirdet.

Kitért arra, hogy a törvény értelmében a sztrájk idejére nem jár bér az abban részt vevő pedagógusoknak, ezért ezt az iskolák vezetőinek és a tankerületi igazgatóknak nyilván kell tartaniuk.

Hoffmann Rózsa arra a kérdésre, hogy a kieső pedagógusokat hogyan pótolják, azt válaszolta: az iskolák vezetőinek és a tankerületi igazgatóknak kötelességük gondoskodniuk arról, hogy azoknak a gyerekeknek a jogai se sérüljenek, akik tanulni akarnak, "márpedig a gyerekek tanulni akarnak". Közölte, iskolán belül kell gondoskodni arról, hogy megszervezzék az oktatást.

Megjegyezte: a szaktárca öt pedagógus-szakszervezettel tárgyalásban volt, illetve továbbra is tárgyalásban van.

Mendrey László, a PDSZ elnöke pénteken jelenti be, hogy a szakszervezet által korábban március 15. utánra jelzett úgynevezett gördülő sztrájkot milyen keretek között tervezik megtartani.

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!