Magyarország

2013.03.13. 16:06

Fehérgyarmati siker az országos rendészeti tanulmányi versenyen

Budapest, Fehérgyarmat - 2013. március 6-8 között rendezték meg a IX. Országos Középiskolai Rendészeti Tanulmányi Verseny egyéni döntőjét.

Budapest, Fehérgyarmat - 2013. március 6-8 között rendezték meg a IX. Országos Középiskolai Rendészeti Tanulmányi Verseny egyéni döntőjét.Az országos döntőn azok a diákok vehettek részt, akik a helyi I. fordulón, majd a Budapesten, 149 fő részvételével megtartott II. fordulón a legjobb 25 helyen szerepeltek.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből kizárólag a fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium 12/B. osztályos tanulója, Joó Jenifer jutott be az országos egyéni döntőbe.

Az országos vizsgán elsősorban speciális társadalomismeret, rendészettörténet, kriminológia, rendészeti- és szabálysértési ismeretek, katasztrófavédelmi ismeretek témakörből kerültek ki az írásbeli és szóbeli kérdések, majd idegen nyelven (angol, német) szituációs gyakorlatot kellett megoldani a versenyzőknek.

Az összetett feladatrendszer nem fogott ki a Deák Ferenc Gimnázium tanulóján, hiszen Joó Jenifer összesítésben országos 2. helyen végzett, továbbá külön díjazták a katasztrófavédelem területén kiemelkedő felkészültségét, valamint megkapta a verseny legjobb szóbeli vizsgázójának járó oklevelet is. Tevékenységét a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság Vezetője, Dr. Tarcsa Csaba r.ezredes elismerő oklevéllel ismerte el.

Joó Jenifer felkészítésében a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság belügyi rendészeti ismeretek tantárgy oktatói, valamint a Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai működtek közre. Dr. Pintér Sándor belügyminiszter és Dr. Bakondi György tü. altábornagy, az országos katasztrófavédelem főigazgatója elismerő oklevelet adott át Dr. Gere Tamás r. őrnagynak, a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályvezetőjének, a felkészítő csoport vezetőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!