Magyarország

2012.08.15. 12:06

Átvették oklevelüket a honvédség tisztjelöltjei

Budapest, 2012. augusztus 15., szerda (MTI) - Összesen 76 végzős tisztjelölt vehette át oklevelét és kapta meg a hadnagyi váll-lapot, illetve a katonai szablyát szerdán a fővárosban tartott ünnepségen.

Budapest, 2012. augusztus 15., szerda (MTI) - Összesen 76 végzős tisztjelölt vehette át oklevelét és kapta meg a hadnagyi váll-lapot, illetve a katonai szablyát szerdán a fővárosban tartott ünnepségen.A rendezvényen Hende Csaba honvédelmi miniszter elmondta: a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika zászlóaljának 76 végzőséből 21-en kiváló eredménnyel fejezték be tanulmányaikat.

A tárcavezető szerint a végzősök mindent megtettek azért, hogy a "ludovikás névnek" újra becsületet szerezzenek.

"A küldetés érdemi része azonban csak most kezdődik (...), ti mind a Magyar Honvédség jövőjének a részesei vagytok, az, hogy milyen lesz a Magyar Honvédség augusztus 20. után, rajtatok is áll" - mondta a végzősöknek a miniszter.

A rendezvényen kiosztott tájékoztató szerint a végzős tiszteket hagyományosan augusztus 20-án avatják fel; a diplomaosztón ketten - egy fiú és egy lány - kaphatták meg a Ludovika-gyűrűt, amely a legkiválóbb teljesítményért jár.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!