Magyarország

2012.07.30. 11:41

Újabb pályázatok kórházvezetői posztokra

Budapest, 2012. július 30., hétfő (MTI) - Több mint hatvan kórházvezetői posztra írt ki pályázatot a Gyógyszerészeti és Egészségügyi, Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI).

Budapest, 2012. július 30., hétfő (MTI) - Több mint hatvan kórházvezetői posztra írt ki pályázatot a Gyógyszerészeti és Egészségügyi, Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI).A szervezet honlapján hétfőn megjelent kiírások között szerepel az a 12 kórházigazgatói poszt is, amelynek pályáztatása az előző körben eredménytelenül zárult. Ezek mellett ötven városi kórház főigazgatói, valamint gazdasági igazgatói posztjára várják a jelentkezőket. A pályázat benyújtásának határideje az Egészségügyi Közlönyben történő megjelenést követő harmincadik nap. A kiírás szerint a megbízás 5 évre szól, 3 hónapos próbaidő kikötésével. A munkakör betölthetőségének kezdőnapja várhatóan 2012. november 1.

Az egészségügyi államtitkárság július elején közleményben tudatta, hogy az állami fenntartásba került egészségügyi intézmények intézményvezetői álláshelyeire a GYEMSZI által március 30-án kiírt pályázati időszak lezárult. A 35 fekvőbeteg-intézmény vezetői posztjára kiírt pályázat közül 11 eljárás eredménytelenül zárult. Időközben viszont kiderült, hogy a törökbálinti Tüdőgyógyintézet főigazgatói posztját elnyert Mark Alexander Feder külföldi diplomája nem felel meg a pályázati kiírásnak, ezért végül összesen 12 intézmény főigazgatói posztjára kellett új pályázatot kiírni.

Több 62 évnél idősebb pályázó nem nyerte el a posztot, köztük a fővárosi Szent János Kórház jelenlegi vezetője, Pintérné Gönczi Ágnes, aki idén betöltötte a 63. életévét, illetve a fővárosi Uzsoki kórház főigazgatója Golub Iván, aki idén lesz 65 éves.

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár korábban azt mondta: az egészségügyi ágazatban az aktív vezetők esetében érvényesíthető a 62 éves korhatár, a mostani igazgatói kinevezések is eddig szólnak.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!