Magyarország

2012.07.26. 16:47

Kiengedték a kórházból a csatornatisztításnál rosszul lett három embert

Balatongyörök, 2012. július 26., csütörtök (MTI) - Csütörtökön kiengedték a kórházból azt a három embert, aki szerdán rosszul lett a balatongyöröki strandon végzett csatornatisztításnál, míg a negyedik férfi életét vesztette.

Balatongyörök, 2012. július 26., csütörtök (MTI) - Csütörtökön kiengedték a kórházból azt a három embert, aki szerdán rosszul lett a balatongyöröki strandon végzett csatornatisztításnál, míg a negyedik férfi életét vesztette.Farkas Diána, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense az MTI érdeklődésére közölte: hazaengedték a keszthelyi kórházból azt a tűzoltót, akit szerdán megfigyelésre tartottak bent. Ő a balatongyöröki strandon részt vett a csatornatisztításnál rosszul lett emberek mentésében, és ezután került kórházba panaszai miatt.

Bíró Róbert (független), Balatongyörök polgármestere az MTI megkeresésére azt mondta: tudomása szerint nemcsak a tűzoltót, hanem a másik két ápoltat is kiengedték. Az önkormányzat dolgozója, aki segíteni próbált a szennyvízaknában elájult két férfin, és a tisztítást végző vállalkozó alkalmazottja is hazatérhetett csütörtökön.

Hozzátette, hogy őket a nap folyamán a munkavédelmi hatóság és a katasztrófavédelem is meghallgatta a halálos végű szerdai csatornatisztítás ügyében.

A balatongyöröki strand csatornahálózatának távfelügyeletét és karbantartását végző vállalkozó meghalt, egy alkalmazottját, az önkormányzat egyik dolgozóját, valamint a mentésben közreműködő egyik tűzoltót pedig kórházba kellett szállítani szerdán, miután csatornatisztítás közben feltehetően mérges gázok szabadultak fel.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt büntetőeljárás keretében, szakértő bevonásával vizsgálja a történteket.

A polgármester az előzményekről azt mondta: az elmúlt hét végén leállt a rendszer szivattyúja, ezért a gyenesdiási vállalkozó az egész csatornarendszer átvizsgálását indítványozta, és azt szerda reggel el is kezdte. Egy alkalmazottjával az egyik szennyvízaknában észlelték a dugulást, amelyet a fiatalabb férfi próbált elhárítani. Amikor az aknában megnyitotta az eldugult részt - feltehetően az ekkor felszabaduló gázoktól -, rosszul lett. Munkáltatója ki akarta menteni, de ő és a segítségükre siető önkormányzati alkalmazott is eszméletét vesztette, utóbbit a strand dolgozói újraélesztették - mondta el Bíró Róbert.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!