Magyarország

2012.07.16. 15:37

Harminc embert mentettek ki a Velencei-tóból az idei szezonban

Székesfehérvár, 2012. július 16., hétfő (MTI) - Több mint harminc embert mentettek ki a Velencei-tóból eddig az idei szezonban a Gárdonyi Rendőrkapitányság vízi körzeti megbízottjai; a múlt hétvégi viharban nyolcszor kellett mentésre indulniuk - mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-nek.

Székesfehérvár, 2012. július 16., hétfő (MTI) - Több mint harminc embert mentettek ki a Velencei-tóból eddig az idei szezonban a Gárdonyi Rendőrkapitányság vízi körzeti megbízottjai; a múlt hétvégi viharban nyolcszor kellett mentésre indulniuk - mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-nek.Németh-Kész Mónika rendőr őrnagy tájékoztatása szerint múlt szombaton egy úszó embert, egy felborult vitorlás két utasát - egy fiatal lányt és egy nőt -, valamint egy szörffel sodródó férfit mentettek ki a vízből. Segítettek három vízibicikliző fiatalnak is, akik a másodfokú viharjelzés ellenére, a sötétedést követően a vízen voltak. Vasárnap egy ausztrál állampolgárt kellett a vízi rendőrök szolgálati hajójával partra vinni a tó gárdonyi szakaszáról.

Szabálysértési eljárást csak a vízibicikliző fiatalok ellen indítottak, a többiek ugyanis még a vihar kitörése előtt szálltak vízre, s igyekeztek partra jutni.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!