Magyarország

2012.07.26. 11:58

Gépkarabélynak vélt egy airsoft fegyvert egy gázszerelő

Miskolc, 2012. július 26., csütörtök (MTI) - Gépkarabélynak vélt egy airsoft fegyvert egy gázszerelő, amikor megfenyegették vele Kistokajban, bejelentése alapján a Terrorelhárítási Központ munkatársai is részt vettek a fenyegető elfogásában - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Miskolc, 2012. július 26., csütörtök (MTI) - Gépkarabélynak vélt egy airsoft fegyvert egy gázszerelő, amikor megfenyegették vele Kistokajban, bejelentése alapján a Terrorelhárítási Központ munkatársai is részt vettek a fenyegető elfogásában - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.Gaskó Bertalan elmondta: szerda délben egy gázszerelő cég alkalmazottja feljelentést tett a rendőrségen, azt állítva, hogy előző nap egy kistokaji háznál gépkarabéllyal fenyegette meg a tulajdonos, amikor ő a közszolgáltató megbízásából a gázórát akarta leszerelni.

A bejelentés szerinti fenyegető elfogása érdekében még aznap megtartott akcióban a területileg illetékes Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói mellett a Terrorelhárítási Központ munkatársai is részt vettek, mivel megalapozottan feltehető volt, hogy a háztulajdonos lőfegyvert tart magánál.

A fenyegető lakásában tartott házkutatáskor egy airsoft pisztolyt és egy a feljelentés szerinti, gépkarabélynak látszó airsoft fegyvert foglaltak le a nyomozók.

Az ügyben zaklatás vétségének gyanúja miatt indult eljárás.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!