Magyarország

2009.07.27. 21:53

Három nap átmeneti leállás a budapesti Bajcsy Kórház központi műtőjében

<p>Nem kiadás-csökkentési, hanem technikai, leltározási okok miatt állítja le az egyik akut operációkat végző műtőblokkot a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház - cáfolta a korábbi sajtóhíreket az intézmény hétfői közleményében.</p>

A hírekkel ellentétben nem egy hétig, hanem három napig szünetel az akut hasi, érsebészeti, gégészeti, szemészeti és mellkassebészeti ellátás. Az ÁNTSZ azt közölte: minden egészségügyi intézmény életében előfordul, hogy rövidebb ideig csak korlátozottan tudja ellátni feladatait. A hatóság a zavartalan betegellátás érdekében megtette a szükséges intézkedéseket, vagyis augusztus 5. és 7. között, a műtőblokk leállásának idejére az Állami Egészségügyi Központ és a Jahn Ferenc Kórház veszi át az ügyeleti feladatok, valamint az akut sebészeti ellátásra szoruló betegek ellátását.

Korábban az jelent meg a sajtóban, hogy a magyarországi kórházak különböző trükkökkel próbálják rendezni pénzügyi helyzetüket. A lapok példaként említették a Bajcsy-Zsilinszky Kórházat, ahol leltár miatt augusztusban egy hétre áll le a műtéti blokk, hogy így csökkentsék a kiadásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!