Magyarország

2008.10.13. 06:11

Milyen időre számíthatunk a héten?

<p>Európa északi részén a nyugati áramlásnak köszönhetően mozgalmas idő alakult ki. Az időjárási frontok változékony időt okoznak, többfelé esik az eső, a szél sok helyen viharos.</p>

A hőmérséklet többnyire 5 és 15 fok között változik. A Földközi-tenger térségét még nyárias időjárás jellemzi, sok napsütés és 22-28 fokos meleg a meghatározó. A kontinens belsejében továbbra is egy nagy kiterjedésű anticiklon található, melynek köszönhetően a következő napokban egyelőre folytatódik a nyugodt, enyhe idő.

Péntektől aztán változás kezdődik, a ciklonok pályája egyre délebbre helyeződik, így a Kárpát-medencét is eléri a változatos idő, lehűlésre is számíthatunk.

Hétfőn reggelre ismét többfelé képződik köd, melyek nagy része a délelőtt folyamán feloszlik, egy része azonban néhol tartósan megmaradhat. A pára megszűnése után sok napsütés valószínű, eső nélkül. Továbbra sem terheli front a szervezetünket.

A közlekedés időjárási feltételei reggel rosszak lesznek, fokozott óvatossággal vezessünk a sűrű ködfoltok miatt! A hőmérséklet reggel 8, délután 20 fok körül alakul, ám a tartósabban ködös, párás területeken ennél hűvösebb időre van kilátás.

Kedden és szerdán nem várható komoly változás, csütörtökön a megerősödő déli, délnyugati széllel néhány fokkal tovább melegszik a levegő, csapadék csak elszórtan lehet. Nagyobb változás péntektől lehet, ekkor északnyugat felől egy hidegfront érheti el hazánk térségét, megerősödik az északnyugati szél, lehűlésre van kilátás, szórványos esőkkel. A hosszú hétvégére újabb lehűlésre van esély, bizonytalan mennyiségű esővel, záporral.
- köpönyeg.hu -
· Magyarország hírei
· Nagyvilági hírek

Ezek is érdekelhetik