Magyarország

2008.10.14. 14:07

Követési távolság miatt büntetnek az osztrákok

<p>A követési távolság be nem tartása miatt büntetnek az osztrák autópályákon, írja a <A href="http://www.kisalfold.hu">Kisalföld</A>.</p>

Megállítás, ellenőrzés nem történik, rendszám alapján „hazaküldik" a csekket. A legnagyobb tétel eddig 100 euró volt, de a kiszabható legmagasabb bírság 726 euró.

A kisalfold.hu olvasója  bemutatta  azt a büntetőcédulát, melyet néhány nappal a szabályszegés után postán kaptak az eisenstadti Bezirkshauptmannschafttól (tartományi hivatal).

Ebben az áll, hogy az A3-as autópálya Grosshöfleini szakaszához telepített „traffipax" szerint az autós az előtte haladó hirtelen fékezése során nem tudott volna biztonságosan megállni, így vélhetően balesetet okozna.

Magyarországon is ellenőrzik a rendőrök a követési távolságot, ám itt leggyakrabban kamionosok válnak a kontroll "áldozatává" - tájékoztatott Perjámosi István alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei rendőr-főkapitányság alosztályvezetője.

- Kétféleképpen: vagy mozgó járműből, vagy az út mentén felállított készülékkel történhet az ellenőrzés. Amennyiben látható módon nem tartja be az autós (vagy kamionos) az előírt követési távolságot, úgy a megállítási szabályoknak megfelelően leterelik őt az első autópályapihenőhöz. A büntetési tétel 3-20.000 forintig terjed.
- kisalfold.hu -

· Meghalt Jörg Haider osztrák politikus
· Személyivel Ausztriába - büntetés
· Gyorshajtás: 130 helyett 174
· Maszturbált száguldás közben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!