Magyarország

2008.10.07. 17:10

Készül a nagy kifehérítőshow

<p>Nyereményjátékkal igyekezne a kormány számlakérésre bírni az embereket - tudta meg a Népszabadság.</p>

A kezdeményezés lényege, hogy minden héten tízszer egymillió forintot sorsolnának ki azok között, aki egy-egy szolgáltatás igénybevétele után kiállított számlájuk számát beküldik a Szerencsejáték Zrt-nek. Így például a fodrásznál, kozmetikusnál vagy egy gumiszerelés után kapott számlával lehetne játszani.

A lap úgy tudja, hogy már elkezdődött a feltételek kimunkálása és a Szerencsejáték Zrt alapszabályának módosításán is lázasan dolgoznak. A rendszer bevezetése csaknem 100 millió forintba kerülne, a reklámra pedig ennek többszörösét költenék.

Budai Bernadett kormányszóvivő megerősítette azt a keddi lapinformációt, hogy a kormány a Szerencsejáték Zrt.-vel együtt nyereményakciót indít, amelyen azok vehetnek részt, akik egy-egy szolgáltatás igénybevétele után kiállított számlájuk számát küldik be.

Ezzel szeretnék elérni, hogy minél többen kérjenek számlát. A játék január 1-én indul, és valószínű egy évig tart majd. A beküldött számlák sorszáma alapján tartják majd a sorsolásokat, havonta tíz nyertes kap egy-egymillió forintot - fejtette ki a kormányszóvivő.

A rendszer bevezetése csaknem 100 millió forintba kerülne, a reklámra pedig ennek többszörösét költenék.

Fidesz: infantilis, hogy a kormány Fortunát hívja segítségül a feketegazdaság ellen

 Infantilisnak tartja a Fidesz azt a kezdeményezést, hogy a kormány nyereményjátékkal próbálná számlakérésre bírni az embereket. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője közölte: a feketegazdaság kifehérítését csak alkalmas kormány hiteles és alkalmas gazdaságpolitikája tudja elérni.

A kormány ezzel az kezdeményezéssel ismét bebizonyította tehetetlenségét - mondta Cser-Palkovics András. A Fidesz szerint a feketegazdaság kifehérítése, a bürokrácia és a korrupció visszaszorítása kulcsfontosságú a gazdasági növekedés újraindítása szempontjából, de ezt csak megfelelő gazdaságpolitikával lehet elérni.

>
· Magyarország hírei
· Lottó - elvitték a hatost!
· Milliomos lettem!
· Valkó Esztert csúnyán átverték!
· A nap képei A nap képei 2008.09.06.

Ezek is érdekelhetik