Magyarország

2008.10.17. 12:02

Illegális hódmezővásárhelyi sajtgyár

<p>Továbbra sem lehet tudni, hogy hová kerülhetett a hódmezővásárhelyi illegális sajtgyár termékeiből.</p>

Az élelmiszer-ellenőrző hatóság szakemberei jelenleg az üzemben lefoglalt számlák és szállítólevelek értékelik, belőlük próbálják kideríteni, hol teríthették a rossz minőségű termékeket, mert úgy tudják, az ország több megyéjében is felbukkanhatnak az itt előállított tejtermékek. A sajtgyárban egy lakossági bejelentés alapján szerdán tartottak razziát.

Az üzem tulajdonosa egyelőre nem válaszol a hatósági ellenőrök kérdéseire, így azt sem tudni, hogy a sajt és túrófélék illegális előállításához honnan szerezte be az alapanyagokat és a szükséges adalékokat, illetve kinek a megrendelésére, hol terítette a rossz minőségű árut - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Papp Zoltán, hatósági főállatorvos.

A hatósági állatorvosok összesen 4400 kilogramm ismeretlen eredetű tejterméket foglaltak le a Hódmezővásárhely melletti tanyán. A szakemberek még szerda este - egy lakossági bejelentés alapján - tartottak razziát a telepen.

Az élelmiszer-ellenőrző hatóság szakemberei szerint megdöbbentő és felháborító körülmények között gyártottak az illegális tejfeldolgozó üzemben különféle sajtokat és túrókat. A szakemberek szerint az itt készült tejtermékek akár egészségre ártalmasak is lehetnek a telepen talált rossz körülmények miatt.

Ezek is érdekelhetik