Magyarország

2008.10.29. 11:13

Fidesz: A válságkezelés alatt a kormány zavartalanul hazudik tovább

<p>A válságkezelés közben a kormány zavartalanul hazudik tovább - mondta László Tamás, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján.</p>

Az ellenzéki politikus szerint bár Gyurcsány Ferenc kedden azt mondta, a válságra tekintettel leállítják a felesleges kormányzati kommunikációs kiadásokat, még mindig terjesztenek egy olyan távfűtéssel kapcsolatos kiadványt, ami László Tamás vélekedése alapján számos valótlanságot tartalmaz.

Így például a Robin Hood adó bevezetésével kapcsolatban is - tette hozzá. A politikus úgy ítéli meg, a kormány sok tízmilliós összeget költ feleslegesen, valótlan információk terjesztésére. A Robin Hood adó mellett számos "hazugság" is szerepel László Tamás szerint a szórólapon, így például az, hogy 2,5 százalékkal kevesebbet kell fizetniük a családoknak a távfűtésért, miközben a Fidesz számításai szerint idén már 22 százalékkal kell többet fizetni a szolgáltatásért. Az ellenzéki politikus szerint az ígérgetések ellenére semmit nem tesz a kormány a távfűtéses lakásban élők terheinek csökkentésére.

Miközben 2002 óta 11 alkalommal emelte a gáz árát a kormány folyamatosan csökkenti a gázárkompenzációra fordított költségvetési keretet is, a tavalyi 112 milliárd után idén csak 82 milliárd jut erre a célra, míg jövőre 62,7 milliárd forint lesz a felhasználható keret - tette hozzá.

Minél tovább marad a kisebbségi kormány annál nehezebb lesz családok élete - mondta László Tamás. Az ellenzéki politikus szerint a segítség a távfűtéses lakásban élőknek címmel kiküldött szóróanyag több millió háztartásba jutott el az országban, ráadásul a Fideszhez érkező visszajelzések alapján családi házakba is, így több tízmillió forintot költ az ellenzéki politikus szerint a kormány egy olyan kommunikációs feladatra, amit azonnal le kellett volna állítani.

Ezek is érdekelhetik