Magyarország

2008.09.02. 12:39

Szerelmi dráma: megkezdődött a gödi kettős gyilkosság tárgyalása

<p>Kéz- és lábbilincsben vitték a őrök kedden a Pest Megyei Bíróságra azt a fiatalembert, akit azzal vádolnak, hogy agyonlőtte a volt élettársát és öthónapos kisfiát 2006 decemberében a Pest megyei Gödön.</p>

A férfi a gyilkosságok után öngyilkosságot kísérelt meg. A kedden kezdődő bírósági tárgyaláson bűnösnek vallotta magát, azt mondta, hogy megbánta tettét, de nem adott magyarázatot a gyilkosságokra.

A bűntény idején 26 éves vádlott korábban már többször állt bíróság előtt többek között garázdaság, kábítószerrel visszaélés, és ittas vezetés miatt, az összes Vác környéki szórakozóhelyről kitiltották.

A vádlott 8 éven keresztül élt együtt későbbi áldozatával, de gyakran veszekedtek, sőt, többször szétköltöztek, majd újra meg újra összeköltöztek.

A vád szerint 2006. december 16-án fél éjszaka ivott, és kokaint is fogyasztott a vádlott fiatalember, majd hajnalban rátámadt volt élettársára, és a menekülni próbáló fiatalasszonyt hátulról nyakon és fejbe lőtte, majd a kiságyban alvó öthónapos kisbabát is agyonlőtte.

A több emberen elkövetett emberöléssel vádolt, most 28 éves fiatalember a tárgyaláson bűnösnek vallotta magát, de arra hivatkozva, hogy a kettős gyilkosság idején részeg volt és kábítószer hatása alatt is állt, azt állítja, nem tudja, miért követte el a tettét, amit mélyen megbánt.

A bűnper szeptember 5-én tanúk meghallgatásával folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!