Magyarország

2008.09.26. 19:16

Rekord: fél nap alatt ítélet a rendőrökre támadó huligánok ellen

<p>Egyetlen nap alatt bíróság elé állítottak és elítéltek két férfit, akik a csütörtök esti Fradi-Haladás mérkőzés után rátámadtak a rendőrökre.</p>

Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy két fiatal felnőttet sikerült hivatalos személy elleni erőszak miatt a gyorsított eljárás szabályai szerint bíróság elé állítani: mindketten egy év nyolc hónap szabadságvesztést kaptak, három évre felfüggesztve.

A bíróság a meccsek látogatásától is eltiltotta a randalírozókat. A szóvivő hozzátette, hogy a két kirendelt védő három nap gondolkodási időt kért, így egyelőre nem jogerős az ítélet.

Borbély Zoltán kiemelte: rekordnak számít, hogy egy ilyen súlyos ügyben ilyen gyorsan ítélet szülessen: mind a bíróság, mind az ügyészek kiemelkedő teljesítményt produkáltak. Utóbbiak közül többen is voltak, akik 40 órát nem aludtak, hogy az ítélet megszülethessen.

Ferencváros-Haladás Magyar Kupa mérkőzés előtti és utáni rendbontásokban tucatnyi ember állítottak elő a rendőrök. A rendőrök könnygázt is bevetettek a randalírozók ellen. Három rendőr és egy szurkoló sérült meg. A balhé már a találkozó előtt elkezdődött, a Ferencváros szurkolói ugyanis a Nagyvárad téri metróaluljáróban megtámadták a Haladás szurkolóit.

A verekedésnek a rendőrök vetettek véget, öt embert állítottak elő garázdaság miatt. A meccs után a szurkolók a Könyves Kálmán körútnál támadtak a biztosításban résztvevő rendfenntartókra, üvegeket, valamint a villamos sínek közül kiszedett köveket dobáltak feléjük és megrongáltak két rendőrkocsit is. A rendőrök a tömeget a Népliget irányába szorították ki, közben itt hét embert állítottak elő, közülük hármat hivatalos személy elleni erőszak miatt. A másik négy drukkert azért állították elő, mert nem tudták igazolni magukat.

Az intézkedés során 3 rendőr és egy szurkoló sérült meg, a szolgálati járművekben, a stadion környékén, illetve a metróaluljáróban keletkezett anyagi kár megállapítása még folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!