Magyarország

2008.09.01. 07:05

Nem ismeri el a kórház, hogy hibázott

<p>Mindkét lábát amputálni kellett egy öt éves gyereknek, a szegedi klinika hibájából. Ezt állítja a család ügyvédje.</p>

Nem a kellő gondossággal járt el a szegedi klinika egy leforrázott kisfiú ellátásánál, ezért az öt éves gyermek mindkét lábát amputálni kellett - állítja a család ügyvédje.

Az ötéves zsombói kisfiú ikertestvérével fürdött a kádban, amikor egyikük véletlenül megnyitotta a forró vizet. Testvére ki tudott ugrani a kádból, a kisfiú azonban leblokkolt és testének 80 százaléka megégett - írja a Vasárnapi Bors.

Szülei azonnal a szegedi klinikára vitték, ahol megmondták nekik, hogy nincs esélye túlélni a sérülést. Napokig nem gyógyították, mert nem hitték, hogy életben marad, végül a budapesti Bethesda kórházba vitték, ahol sikerült megmenteni, lábait azonban amputálni kellett. A kórház ennek ellenére sem ismeri el felelősségét, így a család bírósághoz fordul az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!