Magyarország

2008.09.20. 10:16

MDF: a "100 napos program" miatt tartunk itt

<p>Budapest - Szükség van költségvetési kiadási plafonra, de azt is tisztázni kell, hogy miért - írja szombati közleményében Dávid Ibolya, az MDF elnöke.</p>

A párt arra kéri a szabaddemokratákat: ismerjék el, hogy az ország akkor indult el a lejtőn, amikor 2002-ben az MSZP-SZDSZ koalíció a Fidesszel közösen megszavazta a "100 napos programot".

A Magyar Demokrata Fórum támogatja azt az SZDSZ-es törvényjavaslatot, amely megakadályozná az állami túlterjeszkedést - fogalmaz a közlemény. Ugyanakkor azt is tisztázni kell, miért van szükség erre az önszabályozásra. Dávid Ibolya azt kéri: az SZDSZ a javaslatban indokolja is meg, hogy mi vezetett idáig. Az MDF szerint ugyanis a "100 napos program" nevű intézkedéscsomaggal indult el egy olyan populista folyamat, amely a rövidtávú politikai haszonszerzést tartja szem előtt - a jövő iránti felelősség helyett.

Az MDF elkeserítőnek tartja azt is, hogy sem az MSZP, sem az SZDSZ, sem a Fidesz nem kért bocsánatot, holott 2006-ra az államháztartás hiánya már a magyar nemzeti össztermék 10 százalékát tette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!