Magyarország

2008.09.11. 12:43

Fidesz: Az MSZP-SZDSZ egyezkedése kizárólag a hatalomról szól

<p>Az MSZP és az SZDSZ egyezkedése nem Magyarországról, nem a jövőről és nem a válságból kivezető útról, hanem kizárólag a hatalomról szól a Fidesz szerint.</p>

A párt szóvivője közleményében azt írta, hogy a csütörtöki nap történései egyértelműen mutatják, hogy a válságra nem a keszekusza, zárt ajtók mögötti egyezkedések jelentik a megoldást, hanem az, ha az emberek végre visszakapják a jövőről szóló döntés lehetőségét egy előrehozott választáson.

Az MSZP és az SZDSZ elnökeiről úgy tűnt, maguk sem tudják, hogy miről beszéltek: komoly ellentmondásokba kerültek egymással és saját korábbi nyilatkozataikkal - jegyzi meg még a Fidesz közleménye.

Szakpolitikai kérdésekről tárgyalt az MSZP és az SZDSZ vezetése azon a csütörtöki megbeszélésen, amelyet a miniszterelnök kezdeményezett azután, hogy az SZDSZ bejelentette: nem tudja támogatni a Megegyezés címmel közölt javaslatcsomagot.

A szakértői kormány nem került szóba az egyeztetésen. Utólag Fodor Gábor, SZDSZ elnök ezzel kapcsolatban azt mondta, bár nem változott véleményük, nem az volt a csütörtöki tárgyalás célja, hogy elismételjék a két párt már ismert álláspontját.

Ehelyett arra keresték a választ, milyen közös pontok, ügyek vannak, amelyek segítenek abban, hogy ország problémáira megoldást találjanak. Az egyeztetések a jövő héten folytatódnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!