Magyarország

2008.08.27. 14:28

Gyurcsány 300 milliárdos adócsökkentést tervez 2009-re

<p>Összesen 300 milliárd forintnyi adócsökkentést tervez a jövő évre a miniszterelnök. Ezt Gyurcsány Ferenc jelentette be szerdán a kormányülést követően. <A href="http://apps.haon.hu/download/haontipps/megegyezes.pdf"><IMG height="10" src="http://www.haon.hu/SysRes/Sites/HAON/Pics/Icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>Megegyezés</B></A> [.pdf - 446KB]</p>

A kormányfő hozzátette: a csökkentés fedezetéül egyrészt 170-180 milliárd forinttal kevesebb költségvetési kiadás szolgálna, másrészt pedig négy kisebb intézkedés: a kormány 10 százalékkal növelné az alkohol- és dohánytermékek jövedéki adóját, 11 százalékos egészségügyi hozzájárulást fizettetne a természetbeni jutattások után, háromszorosára emlené a rehabilitációs hozzájárulást, valamint megszüntetné a cégautó elszámolásokat.

A miniszterelnök szerint ezeknek az intézkedéseknek a hatására lehet a személyi jövedelemadó 18 százalékos kulcsának sávhatárát 1,7 millióról 2 millióra emelni, a munkáltató járulékokat 32-ről 27 százalékra csökkenteni a minimálbér kétszereséig, beveztni a Start-régió kártyát, ami három éven keresztül munkáltatói járulékmentességet tenne lehetővé a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben, valamint 18 százalékossá lehetne tenni a társasági adót és meg lehetne szüntetni a különadót.

  • A nap képei A nap képei 2008.08.26.
  • Az MDF szerint Gyurcsány javaslata az MSZP- SZDSZ új közös programja
  • Az SZDSZ hétvégén mond véleményét Gyurcsány javaslatairól
  • A Fidesz beetetésnek tartja Gyurcsány Ferenc javaslatait
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!