Magyarország

2008.07.11. 10:37

Uzsorások: újabb gyanúsítottak őrizetben Tiszavasváriban és Tiszadadán

<p>Tiszavasvári, Tiszadada - Csütörtökön délután Tiszavasváriban az utcán egy autóból kiszálló személyek fenyegették azt a tiszadadai házaspárt, akik uzsorások miatt napokig bujkálni kényszerültek.</p>

A sértetteket arra akarták rábírni, hogy vonják vissza az üggyel kapcsolatban csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezett gyanúsítottakra tett terhelő vallomásukat. A házaspárt fenyegették, illetve pénzt is ígértek nekik, majd a nőt megpróbálták a kocsiba tuszkolni, hogy a rendőrségen jelenlétükben másítsa meg korábbi vallomását.

Mivel több járókelő is szemtanúja volt a cselekménynek, a sértetteknek végül sikerült elmenekülni. A Tiszavasvári Rendőrkapitányság rövidesen előállította, majd zsarolás miatt őrizetbe vette a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható 48 éves asszonyt és 30 éves férfit- a korábban letartóztatott gyanúsított feleségét és fiát.

A rendelkezésre álló adatok szerint a Tiszadadán élő hátrányos helyzetű embereknek 100%-os uzsorakamatra adott kölcsönügyekben a most elfogott családtagok is részt vettek. A sértettek folyamatos félelemben tartása mellett arra kényszerítették őket, hogy az önkényesen megállapított tartozások fejében a részükre utalt segélyeket teljes egészében átadják.

Azoknak, akik emiatt ennivalót sem tudtak venni, két-háromszoros áron számított élelmiszereket adtak, amivel tovább halmozták a tartozásokat. Mivel feltehető, hogy az uzsoraüggyel összefüggésbe hozható asszony és fia továbbra is megpróbálnák megfélemlíteni a tanúkat, a Tiszavasvári Rendőrkapitányság kezdeményezi mindkét büntetett előéletű személy előzetes letartóztatását.

A családnál tartott házkutatás során többszázezer forint értékben olyan műszaki-elektronikai cikkeket foglaltak le, melyeket a nyomozás szerint áldozataikkal vásároltattak meg hitelre - tudtuk meg Fülöp Gergely sajtóreferenstől.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!