Magyarország

2008.07.03. 17:40

Társukat terrorizálták a rabok

<p>Megverték, erőszakkal fajtalanságra kényszerítették és fel is akarták akasztani zárkatársukat 18 éves fiatalok a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben.</p>

A fiatalok még 2007. október elején terrorizálták több napon át szintén 18 éves zárkatársukat. Az ügyben hétfőn indított emberölés kísérlete miatt eljárást a két fiatalember ellen a rendőrség.

Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője a Független Hírügynökségnek szerdán elmondta, hogy emberölés kísérlet miatt indítottak nyomozást hétfőn a Bács-Kiskun megyei börtönben még 2007 októberében történtek miatt.

Az eddigi vizsgálatok szerint a fiatalok többször megverték, erőszakkal fajtalanságra és a fajtalankodás eltűrésére kényszerítették szintén 18 éves zárkatársukat. A terror harmadik napján egyikük lepedőcsíkokból hurkot is csinált, azt a másik fiatal nyakába tette és addig húzta felfelé, amíg a lába már nem érte a földet. A társukat terrorizáló fiatalok egyébként előzetes letartóztatásban voltak a börtönben, szemérem elleni erőszak miatt - tette hozzá Nyikos Tamás.

A börtönbeli erőszak kivizsgálása egyébként korábban kezdődött és a pontos körülmények megállapítására orvosszakértőt kértek fel. A kirendelt szakértő megállapította, hogy a lepedős akasztás alkalmas volt, hogy az áldozat gerincét eltörjék, vagy sérülést okozzanak a gerincvelőben, amitől megbénulhatott, vagy akár meg is halhatott volna. Az orvosszakértői vélemény birtokában indított a két fiatalember ellen emberölési kísérlet miatt eljárást a rendőrség.

Forrás: Rtlhírek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!