Magyarország

2008.07.04. 20:02

MDF: A miniszterelnök cselekvés helyett újabb plakátkampányba kezd

<p>Az MDF továbbra is tartja magát ahhoz, hogy csökkenteni kell az egyes alapvető élelmiszerek áfáját. Emellett lehet csökkenti az üzemanyagárakat is - írja pénteki közleményében a párt.</p>

A demokrata fórum szerint az MSZP-n belül is vita alakult ki az alapvető élelmiszerek áfá-jának csökkentéséről.

Az MDF szerint úgy tűnik, az MSZP-én belül vita alakult ki: amíg a miniszterelnök az alapvető élelmiszerek áfa-csökkentése ellen érvel, addig Kovács László uniós biztos alig több mint egy hónapja az élelmiszerek áfájának csökkentését támogatta.

"A kormányfő sajátos módon ismerte be, hogy energiája elfogyott, és ezt a ciklust lezártnak tekinti, hiszen plakátkampányba is kezd. A kérdés csupán az: a hatéves semmittevést követően mit is kíván reklámozni majd" - olvasható a közleményben. A párt úgy véli, hogy Gyurcsány Ferencnek be kell látnia, hogy plakát- és kampányhadjárat helyett azonnali intézkedésekre van szükség, és nem csupán például a fuvarozók, de az egész középosztály terheinek csökkentése érdekében.

Az MDF leszögezi: továbbra is tartja magát a Nemzeti Adószabadság programjában kifejtettekhez, azaz csökkenteni kell az egyes alapvető élelmiszerek áfáját. Emellett lehet csökkenti az üzemanyagárakat is: a benzin jövedéki adóját ki kell venni az általános forgalmi adó számítási alapjából - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!