Magyarország

2008.06.25. 05:58

Olvasónk írja: Dupla kegyeletsértés

<p>„A holtakról jót vagy semmit” – tartja az okos és bölcs népi mondás!</p>

Meghalt két kiválóan felkészült embertársunk a térségünkben, és már a vizsgálatok befejezése előtt, „bűnösnek” kiáltják ki őket, akik helyzetükből adódóan, mivel életüket vesztették, védekezésre képtelenek.

Szekeres Imre: „A Magyar Honvédséget súlyos veszteség érte, mert két kiváló pilóta halt meg, s érthetetlen, hogyan és miért? Az alezredes és a főhadnagy eltért a kiszabott feladattól, olyan manővereket hajtottak végre, ami kockázatos. A vizsgálat megkezdődött, az viszont biztos, hogy a vadászrepülőgép megbízható, megfelelő állapotú volt.” Mitől ilyen megmásíthatatlanul biztos benne a miniszter? Ért a repülőkhöz? Végzett ilyen irányú iskolákat? Netalán repülős is volt?

Ezek megválaszolható kérdések. „A Magyar Honvédség tiszteletadással fog búcsúzni az elhunyt vadászpilótáktól és a családjukat is segítik.” – hallani. Milyen segítség az, amikor még a súlyos veszteséget szenvedett hozzátartozók: szülők, testvérek, feleség, gyermekek, azzal a tudattal élnek tovább, hogy a szeretett hozzátartozójuk volt a vétkes!?

Nem kellene már egyszer férfihoz méltóan viselkedni, és beismerni, hogy a Magyar Haderő pilótái „toldozott, foldozott” gépeken repülnek, kockáztatják életüket mindannyiunkért, nap mint nap? Mindenesetre, mi itt a keleti végeken, hősként fogjuk tisztelni őket!
E. Nagy István

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!