Magyarország

2008.06.28. 21:14

Mégis bontott csoport kell az iskolában?

<p>Magolás helyett csoportos foglalkozás. Az oktatási tárca szerint így lehetne javítani a diákok jelenleg nem túl fényes eredményein.</p>

Az új iskolaprogramot ősszel már ezer intézmény alkalmazza, és ha beválik, akkor hamarosan az összes gyereket így tanítják majd - számolt be az RTL Klub Híradója.

Az oktatási és kulturális minisztérium szerint az osztályokon belül kiscsoportokat kellene létrehozni, és a tantárgyak se válnának el olyan élesen egymástól, mint ma. Biológia, kémia és fizika helyett lenne például élettan.

Így szerintük komplexebb tudást kapnának a gyerekek. Van, ahol már használják az új módszert, de úgy látják, a régi módszerekről sem szabad lemondani.

A Móra Ferenc Általános Iskola igazgatója szerint igenis kell a gyerekeknek lexikális tudás.

Azt is tudomásul kell venni, hogy a mai gyerekek mások, mint 10-20-30 évvel ezelőtt, tehát a módszereken is változtatni kell.

A kettő nagyon jól megválasztott arányában lehet eredményeket elérni a nevelés-oktatás területén - mondta Jeszenszkyné Gallai Gabriella.
Jelenleg az iskolák 10 százaléka használja az új tanítási módszert, szeptembertől pedig már ezer iskola.

A programra két évig 100 milliárd forintot ad az Európai Unió, 2013-ra pedig azt szeretnék, ha az összes magyar iskola átvenné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!