Magyarország

2008.06.03. 06:40

11 évesen anya - Megrontás, nemi erőszak?

<p>Miskolc - Mit tesz az orvos, mit a rendőr olyan esetben, mint a mostani: az, hogy egy 11 éves lányt anyává tesz egy férfi.</p>

Mit tesz az orvos, mit a rendőr olyan esetben, mint a mostani: az, hogy egy 11 éves lányt anyává tesz egy férfi.

Az orvos hivatalból...

Megkérdeztük dr. Csiba Gábort, a megyei kórház igazgató-főorvosát, hogy ilyen esetben mi a teendője a kórháznak, az orvosnak. Dr. Csiba Gábor elmondta: már tudtak a rendőrök a 11 éves kismamáról. Mind a háziorvosa, mind ők hivatalból jelentették, mint ahogy a többi esetet is, ahol 12 éven aluli az édesanya.

Amit a rendőrség tesz

Mit tesz ilyen esetben a rendőrség? – kérdeztük egy megyénkbeli, vezető beosztású rendőrtől. 12 és 14 év közötti lánynál megrontásnak, 12 éven alulinál nemi erőszaknak számít – tájékoztatott a szakember. Elmondta: lefolytatják a nyomozást, majd az ügyet vádemelési javaslattal átadják az ügyészségnek. A büntetés? Első esetben általában enyhe.

SZG

Előzmény:

Nem mondta meg teherbeejtője nevét
A gyereklány azt mondta, nem ismeri azt, aki teherbe ejtette... a rendőrség nyomozást indított erőszakos közösülés miatt...

Miranda anyukája 11 éves
Miskolc - Miranda 3150 grammal született, a terhesség harmincnyolcadik hetében. Édesanyja 11 éves.

Kapcsolódó cikkek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!