Magyarország

2008.05.06. 14:24

Nevelt lánya szült gyereket egy komlói férfinak

<p>Az elmúlt években többször is megerőszakolta nevelt lányát egy komlói férfi, az akkor 14 éves lánynak gyereke is született tőle.</p>

A nevelőapát a rendőrök a napokban elfogták, azóta már előzetes letartóztatásban van. Ha bebizonyosodik bűnössége, legkevesebb öt évre börtönbe kerül.

A Komlón élő 40 év körüli férfi az elmúlt években többször is megerőszakolta nevelt lányát, akinek 2006 nyarán gyereke is született tőle - mondta el a Független Hírügynökségnek Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A férfi nemcsak a lányt, hanem annak testvérét is bántalmazta, őt ugyan nem szexuálisan, de többször megverte. A rendőrök igazságügyi pszichológus segítségét kérték, akinek szakvéleménye alátámasztotta a lánytestvérek által elmondottakat, és az is kiderült, hogy mindkettőjüket komoly lelki trauma érte.

A nevelőapát múlt kedden fogták el a rendőrök, azóta már a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Kiskorú veszélyeztetésével és szemérem elleni erőszakkal gyanúsítják, ha a bűnössége bebizonyosodik, legkevesebb öt év börtönre számíthat. Az egyébként börtönviselt férfi még nem tett vallomást, azt viszont elismeri, hogy a nevelt lányától született gyermek az övé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!