Magyarország

2008.05.29. 20:57

Fenyegető üzeneteket kapott a főpolgármester a turulszobor miatt

<p>Budapest - Fenyegető üzeneteket kapott a főpolgármester csütörtökön este, a Fővárosi Közgyűlés turulszoborról szóló döntése miatt.</p>

Demszky Gábornak több számról is érkezett SMS, az egyik számról összesen 136-ot küldtek. Ebben az üzenetben a főpolgármestert "zsidóbérencnek" nevezik, és azt írják, hogy felejtse el a turult. Majd az üzenet rendkívül trágár hangnemű fenyegetéssel végződik.

A Fővárosi Közgyűlés csütörtökön döntött arról, hogy nincs joga és hatásköre a Fővárosi Bíróság idén márciusi, bontásról szóló ítéletét felülbírálni. Ennek alapján a turulszobrot le kell bontani, de Pokorni Zoltán fideszes fővárosi képviselő, a XII. kerület polgármestere azt mondta: a kerület kezdeményezi a fennmaradást. A polgármester szerint ezt az épített örökségről szóló törvény lehetővé teszi, miután a 2005-ös helyzethez képest, amikor engedély nélkül felállították a turulszobrot, új körülmények merültek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!