Magyarország

2008.04.01. 11:01

Tamás Gáspár Miklós: Történelmi igazságtétel az SZDSZ távozása

<p>Az SZDSZ távozását a kormányból a demokrácia győzelmeként is értékelhetjük, mert a liberális párt olyan politikát képvisel, melyet a társadalom nagy többsége elutasít - vélekedett az ATV Reggeli Jam című műsorában Tamás Gáspár Miklós, filozófus, az SZDSZ egyik alapítója.</p>

Hozzátette: rendjén van, hogy kiléptek a koalícióból, mert Magyarországon alig van ember, aki szimpatizálna az egészségügyi programjukkal.

Tamás Gáspár Miklós egyenesen történelmi igazságtételnek nevezte, hogy ez történt. Mint mondta: ha egy pártnak nincs társadalmi támogatottsága, akkor ellenzékben a helye.

Az MSZP a hétvégén lemondott az eddigi kormányprogramjáról, de nem azért, mert helytelennek tartotta, hanem mert a társadalmi ellenállás miatt megvalósíthatatlannak vélte - tette hozzá a filozófus.

A kormányzással kapcsolatban az egykori politikus megjegyezte: kisebbségben is lehet kormányozni, de világos, hogy energikus és ötletes, az ország nagy kérdéseit megoldó kormányzásra nem lehet számítani - fogalmazott.

Az MSZP és az SZDSZ kedden délután koalíciós egyeztetést tart. Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője hétfőn a köztévé esti műsorában azt mondta, az előrehozott választás senkinek sem érdeke, a szabad demokraták dönthetnek, hogy az MSZP elképzeléseit a kormányban maradva, vagy abból kilépve támogatják.  Bővebben 

Az előzmények:

  • A koalíciós válság április 30-i eseményei
  • Videók a koalíciós válságról!   
  • Nézze meg a korábbi képeinket is!Gyurcsány Kazincbarcikán 2007. 10. 04. Gyurcsány Ferenc a Hortobágyon 2007.11.07. Gyurcsány Ferenc Nyíregyházán 2007.08.24. Szerkesztőségünk vendége: dr. Horváth Ágnes 2008.02.19. Kóka János: gyorsítani kell a privatizációt 2007.07.27. Horváth Ágnes Miskolcon 2008.02.19.
  • Olvassa el az előzményeket is!

  • Gyurcsány Ferenc felmentette Horváth Ágnest
  • Gyurcsány szerint bársonyosabb reformpolitika kell
  • Hiller István: csak Horváth Ágnest menesztik
  • Az SZDSZ elfogadhatatlannak tartja Horváth Ágnes menesztését
    •  

      Ezek is érdekelhetik

      Hírlevél feliratkozás
      Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!