Magyarország

2008.04.12. 21:29

Sztráda - benzinkutak nélkül

<p>Még mindig nem épültek benzinkutak az M7-es autópálya balatoni szakaszán, így könnyen pórul járhatnak azok az autósok, akik kevés üzemanyaggal indulnak el.</p>

Ők csak akkor tudnak tankolni, ha lehajtanak az autópályáról. Az első kutakat a sztrádán várhatóan az év második felében adják át, de addig feltehetően a Balatonkeresztúr-Nagykanizsa közötti szakasz is elkészül, és még hosszabb részen nem lesz benzinkút.

Az M7-es autópályánSiófok és Balatonkeresztúr között nem lehet tankolni. A valamivel több, mint 70 kilométeres szakasz tavaly augusztusban, a kőröshegyi völgyhíd átadásával vált teljessé. Benzinkutak azóta sem épültek a sztrádán, aki tankolni akar, annak le kell hajtania az autópályáról.

A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központban már kiválasztották a leendő benzinkutak építőit. Az RTL Híradója úgy tudja, hogy a beruházások engedélyezési eljárása tovább tart a tervezettnél, és ezért nem kezdődtek még el a munkák.

A 137-es kilométernél a balatonlellei az egyik pihenőhely, ahová benzinkutat terveztek. A másik a balatonkeresztúri pihenő, a 167-es kilométernél. A beruházók már tavaly ősz óta megvannak, de egyik helyszínen sem kezdődött meg az építkezés.

Az új kutak várhatóan csak az év második felére készülnek el a dél-balatoni autópályán. Aki tehát nem akar kannában üzemanyagot cipelni a sztrádán leállt autójába, alaposan figyeljen arra, hogy mennyi benzinnel hajt fel a pályára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!