Magyarország

2008.04.10. 07:06

Sólyom Gyurcsánnyal tárgyalt

<p>Fél órát töltött Gyurcsány Ferenc Sólyom Lászlónál, miután a köztársasági elnök a kialakult helyzetről akart tájékozódni a pártelnököknél, és Gyurcsány volt az első.</p>

De hogy mire jutottak, vagy hogy jutottak-e valamire, nem tudjuk, mert egyikük se nyilatkozott. Semjén Zsolt szerint viszont előrehozott választásokra van szükség.

Sólyom László hétfőn jelentette be, hogy minden párt elnökével találkozni akar. "Hiszen első kézből szeretnék informálódni, nem pedig mondjuk a sajtón keresztül" - fogalmazott a köztársasági elnök.

A találkozóra az újságírók nem mehettek be. Ezért a hivatal előtt, a fűben vagy az útpadkán várták, amíg véget ért a két elnök találkozója. Összesen fél órát kellett várni, eddig tartott ugyanis a találkozó. A részletekről a kormányszóvivő sem beszélt.

Csak annyit mondott, hogy a találkozó informális és tárgyilagos volt.
"A köztársasági elnök és a miniszterelnök abban állapodott meg, hogy arról, mi hangoztt el kettejük között, egyikük sem fog nyilatkozni" - mondta Daróczy Dávid kormányszóvivő.

Fél órával azután, hogy Gyurcsány Ferenc elment, Semjén Zsolt érkezett az elnökhöz. A KDNP elnöke pedig csak arról beszélt, amit ő mondott az elnöknek. "A jelenlegi kormány eddig a nép felhatalmazása nélkül kormányzott, most pedig úgy tűnik, a Parlament felhatalmazása nélkül fog kormányozni" - mondta Semjén Zsolt.

A két elnök megbeszéléséről a Köztársasági Elnöki Hivatalban nem akartak mondani semmit. A köztársasági elnökhétfőn azt mondta, hogy csak informálódni akar a helyzetről. Közjogilag ugyanis egyelőre semmilyen teendője nincs azután, hogy az SZDSZ bejelentette, hogy kilép a koalícióból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!