Magyarország

2008.04.12. 21:40

MÁV Biztosító: Már hat ember őrizetben - MTV Híradó

<p>Már hat embert vettek őrizetbe a MÁV Biztosítónál kipattant milliárdos sikkasztás miatt - számolt be szombaton az MTV Híradója. A pénzügyőrök szerint újabb őrizetbe vételek várhatók</p>

Pénteken négy, szombaton pedig újabb két embert vettek őrizetbe a MÁV Általános Biztosító Egyesület gazdálkodását vizsgáló pénzügyőrök - számolt be a Híradó. Őrizetben van Kiss Bálint, a biztosító elnök-vezérigazgatója, és egyik családtagja is, akiket a BRFK Gyorskocsi utcai vizsgálati főosztályán tartanak fogva.

A gyanú szerint egymilliárd forintot utaltak át a káresetekre elkülönített tartalékból különböző bankszámlákra, ahonnan fel is vették a pénz egy részét. Az MTV Híradójának értesülése szerint a vámnyomozók újabb őrizetbe vételekre készülnek.

"Az üggyel kapcsolatban a Vám és Pénzügyőrség nyomozó szolgálata jelenleg hat személyt gyanúsít. Folyik jelen pillanatban is az okmányok ellenőrzése, a bizonyítékok beszerzése és ez alapján elképzelhető, hogy a gyanúsítotti kör még bővülni fog" - mondta az MTV Híradójának Sipos Jenő, a VPOP szóvivője.

A vámosok kérték mind a hat gyanúsított előzetes letartóztatását. A kényszerintézkedés elrendeléséről vasárnap dönt a bíróság.

Kapcsolódó cikkek:

  • A MÁV Biztosító a felgüggesztése ellenére is tovább működik
    Kiss Bálint szerint nem igaz, hogy nincs elég fedezetük a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási tevékenységhez, tehát nincs alapja a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) felfüggesztésének.
  • Őrizetben a Máv Biztosító elnöke
    A Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága a Fővárosi Főügyészség kijelölése alapján különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás és pénzmosás megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy biztosító egyesület vezetője és több társa ellen, és három személyt őrizetbe vett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!