Magyarország

2008.04.05. 18:58

Maguk takarítanák vasútállomásaikat a balatoni települések

<p>Elégedetlenek a vasútállomások tisztaságával a balatoni önkormányzatok, ezért átvennék azok takarítását a MÁV-tól.</p>

A vasúttársaság támogatja az elképzelést, de döntés még nem született.

Az ötletgazda Balatonföldvár polgármestere, aki a Független Hírügynökségnek elmondta: a MÁV a nyári turista szezonban heti ötször, azon kívül pedig hetente kétszer takaríttatja az állomások mellékhelyiségeit. Bezeréti Katalin szerint azonban naponta kellene ötször takarítani egy olyan helyen, ahol ennyi ember megfordul. Balatonföldvár ezért már egy éve saját alkalmazottal és saját költségen takaríttatjavasútállomását. Most azonban azt szeretnék, hogy ezért a MÁV fizessen nekik. A kezdeményezéshez a Balatoni Szövetségen keresztül csatlakozott a többi tóparti önkormányzat is. Bezeréti Katalin úgy véli, hogy ugyanazért a pénzért, amit a vasúttársaság most egy kft-nek fizet a takarításért az önkormányzatok jobb munkát végeztetnének, hiszen elemi érdekük az állomások tisztán tartása. "Aki ide megérkezik és leszáll, az itt találkozik először Balatonföldvárral. Nem engedheti meg magának egy parti település - amelyik az idegenforgalomból és a vendégekből szeretne élni - hogy e! z az állomás ne olyan legyen, mint amit mindenki elvár" - tette hozzá Balatonföldvár polgármestere.

A MÁV az ügyben nem akart nyilatkozni, de Kavalecz Imre szóvivő annyit elmondott, hogy támogatják az elképzelést, és még tárgyalnak az ügyről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!