Magyarország

2008.04.28. 21:30

Lehet, hogy Magyar Bálint nem lesz SZDSZ ügyvivő

<p>Lehet, hogy Magyar Bálint nem indul újra az SZDSZ ügyvivői posztjáért a párt június 7-i tisztújító küldöttgyűlésén.</p>

A liberális politikus az ATV hétfői Egyenes beszéd című műsorában azt mondta: az, hogy a pártja nem állt ki egységesen ötlete mellett, tehát, hogy hívják vissza Kuncze Gábort pártelnöknek, bizonyítja: kihunyófélben van az SZDSZ-ben az életösztön.

Magyar Bálint a koalíció felbomlását elemezve elmondta: a népszavazás után az MSZP megrettent a reformok folytatásától, már csak reformretorikát folytat. A liberális politikus szerint a miniszterelnök őszödi beszéde olyan indulatokat gerjesztett a politikában, amelyen nehéz volt felülkerekedni. Emlékeztetett az ezer milliárdos hiányra, és arra is, ahogy az SZDSZ-es egészségügyi minisztert Horváth Ágnes menesztette a szocialista miniszterelnök.

A politikus saját pártjáról annyit mondott: ha az SZDSZ elfogadta volna javaslatát, Kuncze Gábor visszahívását, az azt mutatta volna, hogy a liberálisok képesek felülemelkedni a Fodor Gábor és Kóka János fémjelezte egyre mélyülő párharcon. Hozzátette: sajnálja, hogy az SZDSZ-ben egyre kevésbé számítanak az észérvek, ehelyett szekértáborok kezdenek kialakulni. Saját magát a politikus e táborokon kívüliként határozta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!