Magyarország

2008.04.15. 06:19

Három kisgyerek halt meg Tüskeváron

<p>Három kisgyerek halt meg füstmérgezésben a Veszprém megyei Tüskeváron - mondta el a Független Hírügynökségnek Györfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.</p>

Valószínűleg gyufával játszottak a kisgyermekek, ez okozta a tüzet hétfő este a Veszprém megyei Tüskeváron. Meggyulladt a függöny, egy tollpárna és a pelenkák, a sűrű füstben a két kisfiú és a kislány megfulladt.

A gyermekek egyedül voltak otthon, édesapjuk dolgozott, anyjuk a rendőröknek azt mondta, öt percre átszaladt a szomszédba. Az eszméletlen kicsikre az anyjuk talált rá, ő vitte ki őket a levegőre. A mentők nagy erőkkel, két helikopterrel és két mentőautóval érkeztek, másfél órán át próbálták megmenteni a gyerekeket. A legkisebb egy, a legidősebb négy éves volt- mondta a Független Hírügynökségnek Futtató Norbert, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A tűzoltók két perc alatt a helyszínen voltak a mentőkkel együtt. Nem volt nagy tűz, csak hatalmas füst. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai éjszaka is helyszíneltek, a tragédia körülményeit még vizsgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!