Magyarország

2008.04.12. 14:29

Fidesz: Ne próbálja visszacsempészni a vizitdíjat a távozó egészségügyi miniszter!

<p>A Fidesz arra kéri a távozó egészségügyi minisztert, hogy fejezze be tevékenységét és ne próbálja meg visszacsempészni a népszavazáson elutasított vizitdíjat - közölte szombati sajtótájékoztatóján a parlament egészségügyi bizottságának fideszes tagja.<br /><dia width="900" height="700" alt="Szerkesztőségünk vendége: dr. Horváth Ágnes 2008.02.19."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Szerkeszt__337_s_g_nk_vend_ge__dr__Horv_th_/index.shtml , SERIE ,900,700)">Horváth Ágnes volt a vendégünk <img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Szerkesztőségünk vendége: dr. Horváth Ágnes 2008.02.19." /></a></dia>&#160;<A href="http://www.videonezo.hu/search/vizitd%C3%ADj/members.szon_szerkesztoseg/nyiregyhaza-korhaz-vizitdij-eltorles-torveny.wmv/viewer.html" target="_blank">Olvasók a vizitdíj eltörléséről <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Pesti Imre szerint a szakmának kell kiutat keresnie a válságból.

"Horváth Ágnes az elegáns távozás helyett csak újabb konfliktusokat generál az egészségügyben" - jelentette ki Pesti Imre. Az ellenzéki politikus szerint a 10 évvel ezelőtt már megbukott részleges térítési díj újbóli bevezetése nem más, mint a vizitdíj visszacsempészése. A kórházi napidíj helyett pedig az állami és önkormányzati gyógyintézményekben kellene díjat fizetni, ha valaki a választott orvosát keresi fel. Pesti Imre szerint ezeket a terveket március 9-én elutasította az ország.

A politikus szerint az sem elegáns, hogy Horváth Ágnes hivatali idejének utolsó pillanataiban is gazdasági vezetőket nevez ki a különböző egészségügyi intézmények élére.

Pesti Imre szerint ugyan jó döntést hozott a kormány, amikor nem várt az év végéig és már áprilistól eltörölte a vizitdíjat és a kórházi napidíjat, ám a kieső bevételek pótlása nélkül a praxisok működése kerül veszélybe. Az államnak alkotmányos kötelessége segíteni a nehéz helyzetbe került orvosokon - tette hozzá a politikus.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!