Magyarország

2008.04.21. 07:20

Felsőzsolca: felrobbantotta saját lakását?

<p>Felsőzsolca - Feltehetően szándékosa robbantotta fel lakását Felsőzsolcán egy férfi hétfőre virradó hajnalon.&#160;<DIA alt="Tűzvizsgálók a felsőzsolcai házrobbanásnál 2008.04.21." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/T__369_zvizsg_l_k_a_fels__337_zsolcai_h_zro/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Tűzvizsgálók a felsőzsolcai házrobbanásnál 2008.04.21." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<DIA alt="Felrobbant a ház Felsőzsolcán 2008.04.21." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Felrobbant_a_h_z_Fels__337_zsolc_n_2008_04_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Felrobbant a ház Felsőzsolcán 2008.04.21." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/gazrobbanas-felsozsolca-tuzoltosag-rendorseg-detonacio.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

9.17.Nagy Sándor őrnagy a Miskolci Rendőrkapitányág sajtóreferense elmondta, hogy a mentőkhöz érkezett először bejelentés, hogy egy férfi ivott és gyógyszert szedett rá. A mentők a helyszínre vonultak, a férfi nem engedte be a mentőket és azzal fenyegetőzött, hogy aki oda belép azt lelövi.

A fenyegetést követően híyvták segítségül a rendőröket a mentők, amikor megérkeztek az egyenruhások és a kommandósok a férfi már nem volt kint. A lakásban találtak rá az akkor már alélt férfira, kivitték és átadták a mentőknek, de a kórházból vasárnap távozott. A szemtanúk szerint a robbanást követően csak annyit mondott, hogy az ételét akarta megmelegíteni. A férfi családja már napok óta nem tartózkodott a felsőzsolcai házban.


8.19. Lövöldözéssel fenyegetőzött - bevitték a kommandósok
A
robbantás előtti szombaton a szomszédok kértek segítséget a rendőrségtől, elmondásuk szerint a férfi ivott és gyógyszert is szedett be rá, majd azzal fenyegetőzött, hogy lövöldözni fog. Ezt követően a Miskolci Rendőrkapitányság nagy erőkkel vonultak a helyszínre. A férfit elfogták és átadták a mentőknek, kórházba szállították, de onnan később elengedték. A férfi ekkor hazament és robbantott, majd elmenekült.


7.32. Az épület egy 60 nm alaperületű felújított vályogház volt .A vezetékes gáz okozta robbanást az egész épületre kiterjedő tűz követte, melyet a riasztott 12 miskolci tűzoltó kollégánk rövid idő alatt eloltott. A légnyomás miatt néhány szomszédos házban is kitörtek az ablaküvegek. Elsődleges információk szerint egyedül tartózkodott a házban az a férfi, aki a robbanást előidézte, de mire a tűzoltók kiértek nyoma veszett.


7.20.Robbanás történt Felsőzsolcán, jelezték a tűzoltóságnak éjfél után nem sokkal. A miskolci tűzoltók két fecskendős autóval vonultak a helyszínre és fékezték meg a tüzet. A detonáció erejétől megroggyant az épület szerkezete és úgy tűnik, hogy használhatatlanná vált.

Bódi Zoltán, a Miskolci Tűzoltóság tűzvizsgálója lapunk érdeklődésére hétfő reggel elmondta, a nyomokból ítélve valószínűleg szándékosan robbantották fel az építményt. A rendőrség keresi a ház tulajdonosának az élettársát, mert nem kizárt, hogy köze van a detonáció előidézéséhez. Az egyetlen kedvező momentum az esetben, hogy személyi sérülés nem történt.

Olvasónk jelezte, hogy már szombaton nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök a hétfő hajnal ban felrobbant felsőzsolcai házhoz.

Fotóriporterünk a helyszínen tartózkodik, hamarosan fotókat, videót láthatnak az esetről!

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!