Magyarország

2008.03.14. 12:37

Átültette a gyereket az igazgató, a szülők ezért fojtogatták Őrhalomban

<p>Fojtogatták az őrhalmi általános iskola igazgatóját egy ott tanuló kislány szülei, mert az igazgató az egyik órán átültette a kislányt. Az ügyben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult eljárás a házaspár ellen.<BR /></p>

Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy csütörtökön az őrhalmi általános iskola igazgatója tett feljelentést, mert egy diákja szülei megverték.

Az igazgató az egyik ötödikes osztályban is tanít, ahol nap közben az egyik órán át kellett ültetni az egyik kislányt, mert folyamatosan zavarta az órát. A kislány ezen felháborodva engedély nélkül hazament és elmondta a szüleinek, mi történt.

A szülők ezután bementek az iskolába ahol a folyosón először trágár kifejezésekkel illették az igazgatót. A kiabálás közben megragadták, és szorongatni kezdték az igazgató nyakát. Ő kiszabadult a szorításból és értesítette a rendőröket. Az iskola igazgatója könnyebben sérült meg.

A rendőrök közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indítottak eljárást. A házaspárt gyorsított eljárásban, 15 napon belül állítják bíróság elé. Ha elítélik őket, pénzbírságot, közmunkát, de akár 1-3 év börtönt is kaphatnak.

Kapcsolodó cikkek:

  • Még a tanárt is megrugdossák
  • Verekedés a csonkahegyháti iskolánál
  • Tanáron a hógolyó, diákon a pofon csattant
  • Szabadítsuk ki! – hangzott a parancs
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!