Magyarország

2008.03.10. 21:27

Répássy: a káros szenvedélyekből származó adókból kell visszapótolni a pénzt

<p>Ha az állam eltűri a közösségileg nem éppen támogatandó szerencsejáték-ipart, és az emberek káros szenvedélyéből beszed egy csomó pénzt, akkor cserébe fordítsa azt közösségi célokra, például az egészségügyre, vagy a felsőoktatásra - mondta a Fidesz frakcióigazgatója az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. <BR /></p>

Répássy Róbert közölte: külföldi példák alapján döntöttek úgy, hogy a szerencsejátékokból befolyó adókból kell kipótolni a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlése miatt kieső forrásokat. Javaslatuk szerint ezt a megoldást 2009-től lehetne alkalmazni, erre az évre a kormányzati kommunikációs és pr-költségekből kellene fedezni a kieső díjakat - mondta a fideszes politikus.

Az aktuális költségvetést érintő ügyekben valóban nem lehetett volna népszavazást tartani, ezért szóltak úgy a kérdések, hogy a díjak megszüntetésére a jövő év eleji dátumot jelölték meg - közölte Répássy Róbert. Az viszont már politikai döntés kérdése, az eredmény fényében, hogy sürgősen végre kell hajtani a nép akaratát, és módosítani a költségvetést - tette hozzá a Fidesz frakcióigazgatója.

Nem a vizitdíjat kell pótolni, hanem meg kell mondani, hogy egy megfelelő színvonalú háziorvosi praxis mennyi pénzből tartható fent, és azt a pénzt oda kell adni az orvosoknak - jelentette ki Répássy Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!