Magyarország

2008.03.09. 08:11

Áldozat volt, nem vétkes a polgári balesetnél

<p>Tiszadob - Nekünk nagy tragédia volt ez, és ehhez párosultak az alaptalan vádaskodások. Amiatt ragadtam tollat, hogy aki ismerte Dénest, az tudja meg, hogy ő is áldozat volt, nem pedig vétkes!</p>

A tiszadobi idős Csonka Dénes azzal keresett meg bennünket: szeretné, ha lapunk segítségével a 2004. augusztus 15-ei tragikus autóbalesetbenelhunyt gyermekük ártatlanságáról tudomást szereznének elsősorban is a falubeliek. A mondandóját bírósági végzéssel támasztotta alá.

Polgár külterületén közlekedési balesetben vesztette életét öt fiatal, név szerint Csonka Dénes, Tóth Ferenc, Lakatos László és a Blága testvérek. A vétkes sofőr, K. Tamás, aki a balesetetkönnyű sérülésekkel megúszta, aki a szakértői megállapítások szerint 135 km/órás sebességgel rohant bele a gyermekem által vezetett, az útra kiforduló kocsiba.

E szörnyű tragédiát szinte minden újság közölte, és több lapban a fiamat, Csonka Dénest vádolták a baleset okozásával, sőt még a faluban is. Nekünk nagy tragédia volt ez, és ehhez párosultak az alaptalan vádaskodások. Amiatt ragadtam tollat, hogy aki ismerte Dénest, az tudja meg, hogy ő is áldozat volt, nem pedig vétkes! Egyértelműen ez áll a Debreceni Bíróság első- és másodfokon jogerősen meghozott ítéletében – mondta a még mindig fájó szívű apa.

- Lefler György -

Ezek is érdekelhetik