Magyarország

2008.03.02. 15:13

"Hozzák nyilvánosságra az olajaktákat!"

<p>Petícióban kéri a rendőrségtől Kármán Irén újságíró, hogy ismét hozzák nyilvánosságra a 90-es évek, korábban titkosított olajaktáit.</p>

A dokumentumok körülbelül két hónapig voltak olvashatók az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) honlapján, azóta azonban lekerültek onnan.

Petícióban kéri Bencze József országos rendőrfőkapitánytól Kármán Irén, hogy ismét hozzák nyilvánosságra a 90-es évek ügyeit vizsgáló és korábban a titkosítás alól feloldott olajaktákat. Több dokumentumot ugyanis a rendőrség már múlt év végén elérhetővé tett a honlapján, két hónap elteltével azonban lekerültek onnan. Az ORFK ezt azzal indokolta, hogy a közzététel idejére nem voltak szabályok, "a közvélemény számára a hozzáférhetőség időtartamát az ésszerűség okán biztosították".

Kármán Irén azonban úgy látja, hogy a nyilvánosság tájékoztatása nem valósult meg, sőt egyenesen félrevezetésnek nevezte azt, hogy a dokumentumokból még olyan információkat is kitakartak, mint például az olajszállítmányok vasúti szállításának útvonala.

Véleménye szerint a rendőrségnek csak akkor fontos a személyes adatok védelme, ha komoly tőkepénzesekről van szó. Pedig éppen azok a társadalom legfőbb ellenségei, akik saját polgártársaikat becsapva igyekeztek magánvagyonukat gyarapítani, tönkre téve ezzel az ország költségvetési egyensúlyát. "A titkosításoknak és a hatalom által támogatott titkolózásnak a következménye, hogy a politikai életben ma működhetnek olyan politikusok, akik szintén részt vettek az állam közös háztartásának meggyalázásában. Ezek a politikusok ma az elcsalt százmilliókból saját "imidzsüket" építik és továbbra is visszaélnek az emberek közbizalmával" - olvasható a petícióban.

Ezért Kármán Irén és a hozzá csatlakozók azt kérik Bencze Józseftől, hogy ne asszisztáljon a hatalom játékaihoz, hanem tájékoztassa a nyilvánosságot: kik voltak azok az emberek, cégek, cégcsoportok, akik a magyar gazdaságot a sorozatos adó- és jövedéki csalásaikkal tönkretették.

A petíciót hétfőn délelőtt szeretné átadni az újságíró a főkapitánynak a Teve utcai rendőrpalotában.

  • A börtönből perelte be Kármán Irént
  • Kármán Irén játékfilmet készítene az olajügyekről
  • Kényszervallatás Kármán Irén ügyében?
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!