Magyarország

2008.03.05. 16:46

20 napos ünnepségsorozattal emlékezik az ország március 15-re

<p>Budapest - Március 10. és március 30. között 7 helyszínen, 8 rendezvénnyel emlékezik meg a kormány az 1848-as forradalom 160. évfordulójáról - mondta Budai Bernadett a szerdai kormányszóvivői tájékozatón.</p>

Március 15-én a miniszterelnök 3 programon vesz részt hivatalosan, így a Magyar Köztársaság lobogójának felvonásán és a Kossuth-emlékmű koszorúzásán, illetve este a Művészetek Palotájában az ünnepi díszelőadáson, ahol beszédet is mond. Az állami ünnepségek összesen 141 millió forintba kerülnek, ami nagyjából megegyezik a tavalyi, 124 milliós kerettel - mondta a kormányszóvivő. A programok lebonyolításáért egy 3 cégből álló konzorcium felel, amelyet pályázaton választottak ki.

A március 15-i állami ünnepségsorozat rendezvényei között történelmi játszóház várja a családokat március 10. és 15. között Budapesten a Múzeum kertben, ahol egyebek mellett kipróbálhatják a gyerekek a címerfestést és a gyöngyös párta készítést is. Március 14-én és 15-én 5 belvárosi metróállomáson történelmi hangos kiállítás fogadja az arra járókat, március 16-tól március 30-ig lesz látható az ezerféle Erdély címmel összeállított óriás fotókiállítás a Szabadság téren. Idén is lesz március 15-én a Nemzeti Múzeum kertjében, a Roosevelt téren huszártábor és kishuszár-találkozó, a Lánchídon pedig 12 állomáson korabeli jelmezekbe öltözött színészek segítségével idézhetik fel a látogatók a forradalmi nap eseményeit.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik