Magyarország

2007.12.17. 22:01

SZDSZ: A magyar egészségügy győzött!

<p>A magyar egészségügy győzött - így kommentálta Kóka János, az SZDSZ elnöke és Horváth Ágnes, egészségügyi miniszter azt, hogy megszavazta az Országgyűlés az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról szóló törvényjavaslatot.</p>

A Független Hírügynökség értesülésére, miszerint szocialista kormánybiztos irányítja majd a reform végrehajtását Kóka János úgy reagált: az egészségügyi reform végrehajtását az SZDSZ-es vezetésű egészségügyi tárca és politikusok fogják felügyelni.

A liberálisok elnöke arra a kérdésre, hogy elfogadják-e majd, ha az MSZP szocialista kormánybiztos akar állítani a végrehajtási intézkedések élére, azt mondta, hogy amint a törvényjavaslat és a kodifikáció előkészítésében, úgy a végrehajtásában is együttműködnek majd a társminisztériumokkal, így például a pénzügyi és igazságügyi tárcával, az irányítás azonban az SZDSZ kezében marad.

Kóka János és Horváth Ágnes egyaránt köszönetet mondott azoknak a képviselőknek, akik igennel szavaztak hétfőn a parlamentben. Az SZDSZ elnöke a szavazás után kiemelte, hogy megmarad a kockázatközösség az egészségügyben, de az emberek megkapják majd a választás jogát. Horváth Ágnes sorsdöntőnek nevezte a hétfői napot, amivel a tárcavezető szerint olyan változás indul el, ami ad és nem vesz el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!