Magyarország

2007.11.30. 08:52

Nem lehetett volna megelőzni a kaposvári kisfiú halálát

<p>Nem lehetett volna megelőzni annak a kisfiúnak a tragédiáját, aki pár nappal mandulaműtétje után szerdán halt meg a kaposvári Kaposi Mór Kórházban - mondta az RTL Klub Híradójának péntek reggeli kiadásában Repa Imre, az intézmény igazgatója.</p>

A gyermek halálát egy artériás vérzés okozta, emiatt 2-3 perc alatt összeomlott a keringése. Az ügyben a kórház és az egészségbiztosítási felügyelet is vizsgálódott. A nem végleges jelentés szerint a kórház szakemberei nem hibáztak. Ha az igazságügyi orvos-szakértő mégis talál valamilyen eljárásbeli hibát, akkor a kórház minden felelősséget vállal - tette hozzá Repa Imre.

A 4 éves gyermeket múlt pénteken a kórház fül-orr-gégészeti osztályán műtötték, majd ezt követően, mivel a kisfiú szövődmények nélkül gyógyult, hétvégén hazaengedték. A későbbi ellenőrző vizsgálatnál sem észleltek semmi rendellenességet, de mivel a szülők szerint a gyermek továbbra sem evett és ivott, benntartották a gyermekosztályon, hogy rendezzék a folyadékháztartását.

Kedden a kisfiúnál hirtelen artériás vérzés lépett fel, akadozott a légzése, majd összeomlott a keringése. Az orvosok megpróbálták újraéleszteni, de a súlyos artériás vérzést csak újabb műtéti beavatkozással lehetett ellátni. A 12 órás komplex intenzív kezelés és a megismételt újraélesztés ellenére a gyermek szerdán meghalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!