Magyarország

2007.11.15. 14:31

Mór: meghosszabbították a mészárlás utolsó élő gyanúsítottjának előzetesét

<p>A bíróság csütörtökön meghosszabbította a 2002-es móri mészárlás utolsó élő gyanúsítottjának előzetes letartóztatását. A férfi előzetese így most február 9-ig tarthat.</p>

A nyomozás vélhatően novemberben lezárul, a vádirat már decemberben elkészülhet. Azt még a gyanúsított védője sem tudja, mi lesz pontosan a vád a 8 ember megölésében társtettesként gyanúsított ember ellen.

Lichy József, a móri gyanúsított ügyvédje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy csütörtökön három hónappal, február 9-ig hosszabbította meg a Pesti Központi Kerületi Bíróság védence előzetes letartóztatását. A nyomozás már ebben a hónapban lezárulhat, a vádiratot decemberben elkészítik a mostani információk szerint. Azt, hogy végül mivel vádolják meg a férfit, még nem tudja senki.

A nyomozás jelenlegi állásában egy dolgot kell még eldönteni, azt, hogy a férfinek tulajdonított két lövés közül az egyik okozott-e valakinek sérülést. Lichy József elmondta, hogy védence a gyanú szerint a bankrabláskor két lövést adott le. Az egyik lövedék biztos hogy nem okozott sérülést, valószínűleg kirepült az ablakon - ezt a golyót nem is találták meg. A másik lövedéket a bankban az egyik radiátor alatt találták meg a helyszínelők. Erről a lövedékről még el kell dönteni, hogy eltalálta-e a biztonsági őrt és melyik sérülését okozta. Az őr egyébként meghalt a lövöldözésben, több golyó találta el.

Lichy József elmondta, hogy a gyanúsított depressziós, ebben azonban nem csak az ügye, hanem családi gondjai is szerepet játszanak.

Az Erste Bank móri fiókját öt évvel ezelőtt - 2002. májusában - támadták meg fegyveresek. Nyolc embert megöltek, a pénzintézetből 7,3 millió forintot vittek el. A mészárlás miatt korábban már jogerősen elítélték Kaiser Edét, és vádat emeltek Hajdú László ellen is. A rendőrök februárban fogták el N. Lászlót és W. Róbertet, akiket meggyanúsítottak a bankrablással. Mindketten elismerték, hogy valóban a településen voltak a bűncselekmény idején, arról azonban mást mondanak, hogy ki ölte meg az áldozatokat. Májusban egy harmadik embert is elfogtak - aki korábban rendőrként dolgozott. Ellene az a gyanú, hogy fegyvereket adott el bűncselekményhez. A februárban elfogott gyanúsítottak egyike nyáron a börtönben öngyilkos lett. A bankrablásban konkrétan résztvevők közül már csak egy ember él.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!