Magyarország

2007.10.30. 10:17

Zárt ajtók mögött kezdődött el a HIV-fertőzött férfi bűnpere

<p>Budapest - Kedden a Budai Központi Kerületi Bíróságon a média rendkívüli érdeklődése mellett zárt ajtók mögött kezdődött el annak a HIV-vírussal fertőzött férfinak a bűnpere, akit az ügyészség súlyos egészségromlást eredményező testi sértéssel vádol.</p>

Az ügyészség szerint a HIV-fertőzött férfi az elmúlt években több hölgypartnerével is folytatott szexuális viszonyt, akiket így megfertőzhetett a rendkívül súlyos betegséggel. A vádlott még 2000-ben fertőződött meg az AIDS kórokozójával, amiről tudomást is szerzett, de ennek ellenére óvszer nélkül élt nemi életet 2001-től akkori élettársával. Később egy másik hölgyet feleségül vett, és vele is védekezés nélkül élt szexuális életet egészen 2006-ban bekövetkezett válásukig.

A vád kényes témájára és a sértettek személyiségi jogaira való tekintettel a büntetőeljárásról szóló törvény rendelkezéseinek megfelelően Mézes Jánosné bíró a tárgyalásról a nyilvánosságot kizárta, így a tárgyalótermet el kellett hagyniuk a tévétudósítóknak, a fotóriportereknek és az újságíróknak is.
 

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!