Kortárs művészeknek

2021.12.11. 16:55

A velünk élő Petőfi címmel hirdetett pályázatot a MANK

A velünk élő Petőfi címmel kortárs képzőművészek, grafikusok, szobrászművészek, iparművészek és fotóművészek számára hirdetett pályázatot a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) a Petőfi-emlékév alkalmából- tájékoztatta a MANK pénteken az MTI-t.

A MANK pályázatára február 7-ig lehet jelentkezni képzőművészeti, iparművészeti, fotóművészeti alkotással vagy videóinstallációval. Egy művész csak egy pályaművet nyújthat be elektronikus úton www.alkotomuveszet.hu oldalon.

A pályázat és az abból létrejövő kiállítás legfőbb témája Petőfi nyelve és nyelvezete lesz, amely nem csupán az irodalmi hagyatékára értendő - olvasható a közleményben.

A legjobb alkotásokból várhatóan jövő év márciusában nyílik kiállítás a szentendrei MANK Galériában, de a művekből katalógus is készül.

A pályázat célja Petőfi Sándor életművének, korszakokon átívelő és korszakokat átszövő hősies alakjának bemutatása mai kortárs művészek megfogalmazásában.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!