Kultúra

2017.11.17. 12:33

Nálunk nosztalgiázik a diszkókirálynő

Debrecen - Szűcs Judith a hétvégén Debrecenben adja elő slágereit.

Debrecen - Szűcs Judith a hétvégén Debrecenben adja elő slágereit.

A magyar tánczene egyik legismertebb alakját fogadja szombaton a cívisváros, a negyvenöt esztendeje a pályán lévő Szűcs Judith ad koncertet a Hajdúságban. Az énekesnő olyan dalokkal írta be magát a honi könnyűzene történetébe, mint a Táncolj még!, a Gyere a Disco Club elé, a Járd el a Zorba dalát vagy a Didididididididergek. A ma is igen aktív énekesnő interjút adott a Naplónak.

Kissé meglepő helyszínen, a rockkoncertektől hangos Roncsbárban lép fel szombaton este. Honnan jött az ötlet, hogy ott adjon műsort?

Szűcs Judith: A tankcsapdás Fejes Tamás hívott fel, aki a hely egyik tulajdonosa, hogy lenne-e kedvem egy ilyen bulihoz. Mostanában nagyon sok különleges fellépésem van, például nyugdíjasok előtt, ez is belefér, hiszen ennek a mostani bulinak Retro Disco a címe. Ezek nosztalgiázó műsorok, boldogan elvállaltam ezt is, bár én nem ismerem magát a helyszínt.

Mire számíthatnak azok, akik megnézik önt a cívisvárosban?

Szűcs Judith: Az eddigi húsz lemezemből összeválogatok egy olyan kis csokrot, amelybe mindenféle zene belefér, a latintól kezdve a diszkózenékig. Természetesen előadom az új dalomat is, amelyet az idén kijött válogatás CD-mre írtunk. Összeállítok egy olyan programot, amelyben a legnagyobb slágereim kapnak helyet, szerencsére nagyon sok van. Ha esetleg valaki kér majd egy dalt, akkor teljesítjük a kívánságát.

Említette a 45 év száguldás című korongot, milyen ennek a fogadtatása?

Szűcs Judith: Csak a webshopomon keresztül kapható a CD, ott elég szépen fogy. Ez az album azért volt számomra fontos, mert 45 éve vagyok a pályán, ezzel ünneplem egész évben a szülinapomat.

Áprilisban volt egy ünnepi koncertje az Erkel Színházban. Milyen élményekkel gazdagodott az est folyamán?

Szűcs Judith: Nagy buli volt, tizenhat táncossal és egy remek zenekarral a hátam mögött adtuk elő a műsort. Olyan vendégek és barátok vettek részt a produkcióban, mint Balázs Fecó, Tátrai Tibor vagy a bátyám, Szűcs Antal Gábor. Óriási ledfal és komoly fények támogatták meg a koncertet, és a hangulat is feledhetetlen volt. Többen sírtak, és a buli után bő egy órát dedikáltam a közönségnek. Nagyon megható esete volt.

Mennyire sűrű a programja egy évtizedeket a szakmában eltöltő popénekesnek? S hogyan lehet bírni a tempót?

Szűcs Judith: Hála Istennek bírom, és nagyon örülök, ha fellépni hívnak. Próbálok mindenhol 100 százalék fölötti teljesítményt nyújtani. Ez többnyire sikerül, mert nagyon sok helyre visszahívnak. Tehát fellépésekben nincs hiány, már a jövő évre is vannak lekötött bulik. Nagyszerű érzés, hogy ennyire szeretnek, ezt meg kell becsülni!

Mennyire figyeli a popmuzsika aktuális divathullámait, van-e kedvenc irányzata a műfajon belül?

Szűcs Judith: Azért is írattam meg egy fiatal zeneszerzővel az új dalomat, hogy egy kicsit Bruno Mars-jellegű nóta legyen hangszerelésben és stílusában, mert nagyon tetszik, amit az említett művész csinál. Ami az esetleges későbbi dalokat illeti: nagyon nem érdemes lemezt kiadni, mert ma már mindenki a facebookon és a youtube csatornán jelenteti meg az új szerzeményeket, a lemezeladás mára háttérbe szorult. Nekem is van saját zenemegosztó csatornám, ahol koncertfelvételeket és klipeket egyaránt megtalál az érdeklődő. Ma már az internet a legfontosabb felület.

Milyen emlékei vannak városunkról, mi jut eszébe, amikor szólnak, hogy Debrecenbe kéne menni?

Szűcs Judith: Kapásból a pulykakakas jut eszembe. Korábban nagyon sokat jártam a városban, gyakran a fellépések után ott aludtunk az Aranybikában, sok maradandó pillanat ötlik fel bennem. Arra is akadt példa, hogy önálló koncertet adtam a Bartók-teremben. Örülök ennek a felkérésnek, mert Debrecenben újra nosztalgiázhatom én is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!